Vecka 41

Den här veckan har vi fått ett skiffermeddelande  från Sally Smart. Vi löste det och då fick vi i uppgift att rita en framsida till en Deckarhandbok.

DSCF0002Så här kan en framsida se ut.

DSCF0001Så här såg meddelandet ut.

På måndag eftermiddag brukar vi gå till skogen. Den här måndagen var vi i vår skolskog. Där har vi fått lite nya grejer. Vindskyddet och dasset har blivit lagade och vi har fått ett litet hus att ha ved i. Här ska ni få se lite bilder från skolskogen.

DSCF0008 DSCF0007

När vi läser i skolan använder vi oss av spågumman Julia. Hon förutspår vad som ska hända i texten. Innan vi läser brukar Lena fråga oss vad vi tror ska hända. Så här ser hon ut, hon är en läsfixare.

DSCF0003På bilden gjorde vi reklambilder, vi skulle göra reklam för godis. Det blev många goda godisar =) Alla var godissugna när vi tittade på dom.

DSCF0013

                                  Här är reklam för smågodisDSCF0012

Här är reklam för Monster smothies.

När vi har lite tid över lägger vi pussel. Det är 500 bitar och en massa olika djur på. Det är kul.

DSCF0004 DSCF0006På matten spelade vi ett spel som hette Pengagalen. Man skulle slå med tärningen och ta såmånga kronor som tärningen visar. När man fått 10 enkronor skulle man växla till en tia och när man fått två tior till en tjoga osv. Den som först kunde växla till sig en hundralapp vann.

DSCF0011 DSCF0010Projektorn gick sönder för oss och den använder vi väldigt mycket. Tur att snälla Björn kunde komma snabbt och laga den åt oss.

DSCF0014Här håller Björn på att ta bort damm.

Den här veckan har Fabian och Algot varit reportrar.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


9 − = 4

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>