Vecka 4

I måndags hade vi en ny bokstav det var Ff. Vi har jobbat med att klassifisera djur, det finns däggdjur,fåglar, fiskar,kräldjur, groddjur och insekter. vi har gjort loggor till våran leksaksfabrik Allt och lite till.

STP60957

På idrotten i tisdag hade vi parallella banan det är som en hinderbana och det är 2 lag lagen ska flytta ett band. Vi ska ta med oss en tiger som heter pärlan till buss stationen.Där ska den få följa med en buss ut i världen.Vi har skrivit en lapp som hon har med sig så att folk som hittar den vet vad de ska göra. Vi ska följa djuren i en grupp på facebook som heter Djurresan. På engelska tittade vi på en film som heter go yoyo go och sen har vi tittat på en berättelse som heter spycat.

STP60963

I onsdags hade vi matte hela förmidagen då jobbade vi med en magisk triangel. det handlar om att man ska ha 8 kapsyler med nr 1-8 på de. också ska man lega de på olika cirklar och få olika tal när man plussar i hopp talen. Det skulle vara samma tal åt alla håll på triangeln
på iup jobbade vi med de saker som vi besemde på föreldramötet.

På idrotten i torsdags hade vi några stationer.
Vi gjorde färdigt loggorna till leksaksfabriken sedan röstade vi.
Idag tittade vi på vår Vintergatan vi fick lära oss om den.
Vintergatan är vår galax.

STP60961 STP60962

Vecka 2 och 3

Nu har skolan börjat igen. Maria (Alicias mamma) har skrivit en ny mattegåta svaret blev – 48.
Margareta har varit här och vi har dansat ut julen.
Vi har haft naturkunskap för första gången i tvåan då har vi delatt in djur i olika familjer. Det var dägdjur, insekter, fiskar, fåglar, kräldjur och groddjur.
på idrotten hade vi olika stationer i torsdags hade vi gammelgäddan och spelkorts övningar.
Nu har vi skrivit klart uppgiften om sverige. Den har vi lagt ut på SEU bloggen, gå gärna in där och titta ! Nu har vi fått en ny uppgift vi ska berätta om jul och hur man firar i Sverige.

Vi har fått tagit ut målen men bara några killar fick spela och tjejerna för att en del killar har bråkat. på måndag får de spela igen :) .

På musiken lekte vi en lek som heter musik mix. Det går till så här: Man sitter i en rund ring och en är i mitten av ringen. Man väljer ut 3 låtar,t ex gagnam style den som är i mitten säger en av låtarna. Alla har ett namn på en låt, den som är i mitten säger t ex gagnam style alla som har fått låten gagnam style ska springa och sätta sig. Den som inte får någon stol ska stå i mitten nästa gång.

Vi håller på att göra en logga till vår leksaksfabrik som heter Allt och lite till. En logga är ett märke vi har klippt olika loggor från tidningar och klistrat upp på ett stort papper. Nästa vecka ska vi rita förslag på loggor till vår fabrik.

Nästa vecka ska vi försöka lägga ut lite kort också =)