vecka 48

Den här veckan har vi hittat på en massa namn till vår leksaksfabrik. Nästa vecka ska vi rösta på vilket namn det ska bli.

Vi har haft både idrott och bad. På idrotten spelade vi fotboll, sjöng ”Huvud, axlar, knä och tå” sedan hoppade vi hopprep.

I dag har det varit elevens val.

På matten gjorde vi undersökningar och ritade stapeldiagram

Vi har läst ut Mio min Mio. Nästa vecka ska vi titta på filmen.

Vi håller på att arbeta med vårt inlägg om Sverige i SEU bloggen.

Nu önskar vi alla en trevlig Första Advent !

Den hära vekan har vi gjort Vokalhus man ritar ett stort hus sedan
målar röt på huset sen ska man göra fönster på dom fönsterna ska man
ha mjuka och hårda dom mjuka är eiyäö och de hårda är aoouå.

Vokalhus

vokalhus

Vi har blivit anmälda till en leksaksfabrik då har vi fått gjort ett Anställningskontrakt och ett Identitetskort, det var svårt för vi var tvungna att göra en namnteckning. Det är när man skriver sitt namn på sitt egna sätt, det behöver inte synas vad det ska stå bara man ser första bokstäverna. Men inte så att mankan härma prick likadant! Sedan har vi fått svara på några frågor t.ex Vad man heter och vart man bor.

Så här ser våra identitets papper ut

Vi har varit på promenad då filmade vi om Filipstad tex John Ericsson och Nils Ferlin. Sedan gjorde vi en film av det. Och vi har sett på en film om Filipstad och oxhälja.

I måndag åkte vi skridskor det var kul. Vi jagade varandra det var skitkul.

Den här veckan har vi läst ett nytt kapitel i bokstavslandet denna gång handlade det om vokalerna som byggde ett klubb hus. Den här gången skrev vi Ää.

Nu har vi börjat att kolla på filmer om samerna och deras land, landet sträcker sig över Sverige, Norge, Finland och Ryssland,
deras land heter Sapmi. De har en egen sorts musik som heter Jojk. Samerna holler på med att sköta renar. Och att göra små saker att ha på sig eller knivar och sånt.

Vi har spelat Las Vegas. De är ett spel som man ska ha två tärningar och några brickor som de står olika siffror då är talet till 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 då har man några gem som man lag ut på brickorna sedan ska man slå två tärningar man ska addera ihop och om lagets gem ligger på den siffran får man ta dem.Det lag som först får tilblaka sina gem har vunnit.

Vi fick ett brev av Kim Leksaksson. Han undrade om vi ville bli anstälda på hans nya leksaksfabrik. Vi skrev en anställningsintervju till han. Om han anställer oss ska vi skriva ett kontrakt. Vi har skrivit sammansatta ord. Det är en tävling den som får mest sammansatta ord.
I dag har alla bloggat tillsammans. Det har vi gjort tillsammans i något som heter google docs. Där kan alla skriva samtidigt.

Anställningsintervjuer

Här är alla våra sammansatta ord.

Trevlig Helg önskar Mosippan 2

I måndags läste vi ett nytt kapitel i bokstavslandet. Det handlade om bokstaven Aa. Så fort ett fult ord skrivs sitter bokstäverna ihop och dom hade sönder a:s sandslott. Dom fula orden var svordomar och dom ger sig bara på de som är ensamma. Helst vill svordomarna var ett helt gäng.

Sedan skrev vi Åå i våra bokstavsböcker.

Vi har börjat jobba med rymden. Då ska alla få göra en egen rymdbok. Vi ska lära oss om hur månen, jorden och solen rör sig.

Vi har börjat att läsa en bok som heter uppdragsboken, först ska vi höra på sagan om leksaksfabriken och sedan kommer vi att få olika uppdrag. Den handlar om Ferran, professorn och Rex.

På idrotten körde vi fågeldansen, fullträff och fem stationer. Fullträff är en lek när man ska kasta med bollar. Vi har haft hinderbana den här veckan också.

På musiken lekte vi idol och musikstopp.

Nu har vi fått brickor i matsalen. Röda fina plastbrickor!

Trevlig Helg