På bilden fick alla måla en papperstallrik orange. Det ska bli pumpamasker av dem nästa vecka.

På idrotten var det en tipspromenad. Den handlade om sport och mat. Vi har varit i simhallen. Först skulle vi simma två varv vanligt bröstsim och sedan två varv med platta. Sedan två varv ryggsim och efter det frisim. På slutet får man leka.

På matten har vi spelat ett spel som heter Logix. Man får ett kort med ledtrådar och sedan ska man lista ut vart bitarna ska ligga på en bricka med nio rutor. Ledtrådarna blir svårare och svårare. Det var jättekul !

Vi har tränat på att skriva Gg i våra Finböcker. Alla har skrivit berättelser om att härmas. De har vi läst upp för varandra.

Astrid har varit hos oss och berättat om vad man ska äta och hur mycket man behöver sova. Hon sa också att det är viktigt för kroppen med motion. Om man äter ordentligt, sover tillräckligt och ser till att kroppen får motion så känner man sig glad och orkar lära sig saker i skolan.

På fredag hjälptes vi åt att städa skolgården.

Det har varit sista gången på elevens val, nu är det dags att välja nytt.

Vi har läst en storbok om en björn. Den hette Lilla Björnen. Sedan fick vi skriva i boken. Sedan visade vi upp vad vi skrivit.

På engelskan använde vi samma bok och läste den på engelska. Vi tittade på en film också.

Alla har ritat egna kostcirklar.

På idrotten var det Basketfia då ligger det många rockringar på golvet i en halvmåne. Så står man i kö och sedan väljer man vart man ska kasta. Det kan bli 1, 2 eller 3 poäng. 3 är svårast. Sedan flyttar man en kon som på ett Fiaspel. Vi har också lekt under hökens breda vingar den här veckan.

I dag har det varit elevens val, det är kul.

På bilden blåste vi med vattenfärg. Det blev jättefina bilder.

Den här veckan hade Max med en film som hette Valiant. Vi har sett en liten bit varje dag när vi ätit frukt och idag såg vi sista delen. Den var väldigt bra !

I dag var det god lunch det var hamburgare och mos. Nu har vi en kock i matsalen han har i alla fall kockmössa =)

Vi har provat en ny app som heter autodance den var kul.

Trevlig Helg !

Fredag 5 okt

Den här veckan har vi haft idrott. I tisdags
då hade vi spelkortsträning då hade man en stor kortlek. En från varje lag skulle springa och hämta ett varsit kort. Sedan skulle man om man tex fick hjärter skulle man göra armhävningar så många som kortet visade.
Kung =10 st.
I torsdags hade vi hinderbana. Då är det olika stationer, om man inte klarar en station då ska man hoppa fem hopprepshopp som straff. Om man klarar hela banan då ska man kasta en tärning och lägga så många ärtpåsar i en låda de som fått flest ärtpåsar vinner.

På engelskan har vi lekt en lek som heter I`m the King and I say tex Jump. Då skall alla göra det. Om den som är kung säger bara jumpså ska man inte göra det för då åker man ut.

Vi har hunnit med att lösa mattegåtan som vi fick av Alicias mamma svaret  blev 37.

I dag har vi haft elevens val.
Den här veckan hade vi musik på musiken sjöng vi.
Vi har prata om kostcirkeln den här veckan. Då tittade vi på en film om det. Man fick lära sig vad kroppen behöver för att den ska må bra.
Till mat idag fick vi köttbullar.

De som bloggat idag är Max, Carl, Meja, Sara och Ayah (fröken har redigerat lite bara).

måndag 1 okt

I Torsdags kom en dansföreställning till oss. Då komm hela Strandvägsskolan till oss :) . Den handlade om en gammal sur gubbe som inte ville att hans brorsdotter skulle vara kär i betjänten hon skulle gifta sig med en rik man istället. Dom som dansade hade masker på sig.

Vi har haft en tipspromenad. Då fick vi frågor, på svaren fanns olika bokstäver. Med alla bokstäver blev det ett ord. Ordet blev inte förstöra. Tipspromenaden handlade om Allemansrätten.

I dag har vi jobbat med vad man ska äta. då tittade vi på en film. det är som en cirkel. Den har 7 delar.Man ska äta något från varje del varje dag för att må bra.

Vi har målat grafitti, då tog lena ut grafiti bilder då hade vi ett paper då ska man ska man lägga bilden på mitten och fortsätta mönstret runt om. Det var kul.
Idag har vi läst ett nytt kapitel i bokstavslandet.Det handlade om att stora O ville pusa stora M men dom små oen holde inte med dom hidrade 4 gonger från pusen då blev stora O arg han jagade dåm små oen hem till huset. Sedan skrev vi bokstaven Dd.

I dag har vi bloggat allihop i google docs där kan man skriva alla samtidigt. Till lunch i dag var det frukostkorv och mos.